Ford Fiesta ST vs 208 GTi og Clio RS

Ford Fiesta ST vs 208 GTi og Clio RS

Innendørs fotballsko barn fotballsko på nett velkommen til årets hot luke showdown. Etter flere måneder har Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi og Renaultsport Clio 200 landet på britisk jord. Og vi har satt dem på prøve på veien og på den utfordrende Anglesey Circuit i Nord-Wales for å finne ut hvilken som tar lommakvarkettprisen.

Den longawaited Fiesta ST er den billigste av trioen, mens Peugeot håper den stilige 208 GTi vil regissere spenningen på det åttiårige prestasjonsikonet, 205 GTi.

Gjennomføringen av vår serie er Renaultsport Clio 200. Dette slår hardcore-karakteren til sin forgjenger til fordel for en mer hitech-tilnærming. Den eneste bilen er her for å ha en girkasse og preprogrammerte kjøremodus. Men hvilken av våre konkurrenter vil dukke seg opp med? Denne trioen ankommer i rask rekkefølge, supermini hot lukkekjøpere har aldri hatt det så bra. Alle tre er raske og dyre, men hver tar en annen tilnærming til å skape den perfekte lommraketten.

Renaultsport har lenge vært konge i denne klassen, men mens den nye Clio er rask, mangler den den morsomme faktoren de beste varme lukkene krever.

Pipping Clio til andreplass er 208 GTi. Det er den beste raske Peugeot i mange år, med en eksklusiv hytte, sammensatt håndtering og slank motor. Men i denne tøffe testen er det en klar vinner, noen få biler av noe slag kan slå ST for smiler per kilometer.

Med sublim håndtering, perfekt vektede kontroller, i tillegg til en tunefull og robust motor, er det en glede å kjøre hver gang du kommer bak rattet.

Prisen presenteres som en figur, så det er lett å sammenligne. Prisen er imidlertid i forhold til kvalitet, kvantitet og spesifikasjon. Fiesta kan være best å kjøre, men det er interiørdesign og kvalitet som etterlater seg mye å ønske, og den totale pakken virker grønere enn blader gjør det til å være. Estetikk kommer også inn i blandingen, og som meg selv har et stort flertall mennesker negative syn på utvendig og interiørdesign. Min konklusjon, 208 og Clio kan være dyrere, men de er overlegne i deres samlede pakke. Derfor bør prisen ignoreres. Du får det du betaler for, og hvis du bruker 1000 mer, får du 1000 flere biler. Det faktum at Fiesta er stygge (imo), fotballsko på nett har søppelinnredning, dårlig byggekvalitet og har det ugjennomtrengelige bildet av å være forbundet med chavs, betyr at jeg ikke ville vurdere det. 208 og Clio er bare så mye bedre i Vilkår for samlet pakke og tydeligvis har bedre spesifikasjoner.

Etter å ha kjørt fiesta på et spor på en Ford lanseringsdag, har jeg et problem med ‘sublime handling’ -klæringen. Bilen gikk bra og hadde et høyt grep, men Ford har lyttet til og lest for mange innendørs fotballsko barn eksperter, dvs. Journalister, meninger om hva folk fotballsko på nett ønsker fra deres varme luker. For det første, for en liten bil føles det tungt, men mer bekymringsfullt følte det seg veldig lett på baksiden, spesielt under bremsing og innledende sving, jeg måtte rette det hele tiden med varierende mengder motsatt lås. Mens det kan være morsomt på et tomt spor, på en landevei med trafikk som kommer den andre veien eller på en fuktig eller smal B-vei, er det definitivt ikke det du vil skje, spesielt når du bremser til et hjørne. I virkeligheten vil jeg ha en stabil, rask bil som svinger ryggen til slutt når jeg vil ha det, ikke når fotballsko på nett jeg har gått litt inn i et hjørne og trærne er bare noen få meter fra min bakre støtfanger. Håndteringsbalansen må være mer nøytral.

Bortsett fra håndteringen har bilen flotte seter som er bortskjemt med garish dekorasjon og er full av unødvendige ting som opplyste sparkplater og farget discobelysning rundt dashbordet, de over 30 årene trenger ikke å gjelde fotballsko på nett.